marți, 1 aprilie 2014

De ce dieta cu sucuri?

Ii povesteam azi cuiva ca tin aceasta cura si fata acelei persoane s-a modelat intr-o strambatura dezgustata "cum?adica, tu bei numai asa ceva?". Mda...daca mi-ar fi spus cineva acum cativa ani ca o sa imi placa sucul de patrunjel cu spanac si urzici, probabil as fi reactionat la fel.
Cand era mica ma chinuiam sa adun legumele din ciorba si sorbeam doar zeama, nu mai zic de verdeata, daca nu reuseam sa o elimin preferam sa nu  mai mananc. Si iata-ma acum....niciodata sa nu zici niciodata.

   Iata 20 de motive pentru care ar trebui sa introducem sucurile proaspete de legume si fructe in dieta noastra zilnica:

  1. Toti nutrientii sunt absorbiti imediat.
  2. Garanteaza doza zilnica de legume si fructe proaspete.
  3. Te poti bucura de o varietate de fructe si legume.  
  4. Detoxifica organismul.
  5. Alcanilizeaza corpul. Valoarea pH indica gradul de aciditate, respectiv alcanilitate a unui aliment. Cand pH-ul este 0 indica un mediu acid, la valoarea 14 este un mediu alcalin. Pentru o functionare sanatoasa, corpul nostru are nevoie de un pH neutru, anume valoarea 7. Mai multe informatii puteti gasi aici: ligiapop.com/ph-ul-corpului-tau-afecteaza-functionarea-normala/ sau totul-despre-ph-ul-organismului. 
  6. Creste imunitatea. 
  7. Sustine vindecarea afectiunilor.
  8. Iti controlezi poftele mai usor. Cand consumi zilnic un suc verde te gandesti de doua ori inainte de a iti satisface vreo pofta nu tocmai potrivita. Credeti-ma, fast food-ul sau ciocolatelele nu se inteleg prea bine cu sucul proaspat. Dupa o gura, doua de "ceva bun" pur si simplu nu mai vrei, ti-a fost de ajuns si ti se pare si ciudat de ce ti-a fost asa pofta, alta data nu o sa mai ai nevoie( cel putin eu asa am simtit).
  9. Scapi usor de kilogramele in plus. Mai ales in timpul unei cure, dar nu numai. Integrarea sucului intr-o dieta sanatoasa te va ajuta sa scapi usor de grasimea nedorita.
  10. Aspectul pielii si a parului se imbunatatesc.
  11. Iti ofera mai multa energie.
  12. Ai o minte mai limpede si o concentrare mai buna.
  13. Este gustarea ideala.  
  14. Este delicios. Combinatia corecta de legume si fructe poate fi o desfatare.
  15. Iti ofera o stare de spirit mai buna. 
  16. Ajuta la diminuarea durerilor menstruale.
  17. Este hidratant. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa mai bem apa.
  18. Te ajuta sa iti schimbi obiceiurile alimentare.
  19. Este distractiv.    
  20. Te face fericit.
  21.   
    Cu atatea beneficii e si normal sa te simti mai fericit. Nu trebuie sa tinem o dieta prelungita daca nu putem, e de ajuns sa consumam macar de cateva ori pe saptamana un suc proaspat din legume si fructe si beneficiile se vor vedea in cel mai scurt timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu