luni, 10 martie 2014

8 Martie - Women's Day

Imi amintesc cand eram eleva si impreuna cu invatatoarea, la ora de lucru manual, pregateam o felicitare cu o poezie scrisa special pentru aceasta zi. Acum, cred ca ar trebui sa le oferim mamelor noastre ori de cate ori avem ocazia un buchet de flori, o felicitare, o cutie cu bomboane sau doar o imbratisare si un simplu te iubesc pentru a le aminti cat sunt de speciale si de pretioase!

Insa, 8 martie nu e doar o zi in care cresc vanzarile magazinelor, a florarilor si o zi stresanta pentru unii barbati (de fapt, cred ca toata luna martie e cam stresanta pentru ei :).
 
In urma cu aprox. 100 ani, un grup de 15,000 mii de femei au protestat in New York cerand un program de lucru mai scurt, salarii marite si dreptul la vot. Desi, protestul nu a avut rezultatul scontat, in 1909, femeile au stabilit National Women's Day in ultima zi a lunii februarie-28.

In 1910, la o conferinta internationala a femeilor muncitoare s-a propus ca in fiecare an, in fiecare tara sa existe o zi in care femeile sa se poata intruni pentru a isi discuta drepturile si a pune capat discriminarilor. Astfel a luat nastere Ziua Internationala A Femeilor, iar data de 8 martie a fost stabilita abia in anul 1913.

Astazi, Ziua Internationala a Femeilor este o sarbatoare oficiala in peste 50 de tari. Este o zi in care femeile au spus stop tuturor discriminarilor societatii anilor 1900 si s-au luptat pentru a se face auzite si a isi castiga drepturile.

Le doresc un sincer La Multi Ani tuturor femeilor!



Sursa: www.internationalwomensday.com 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu